Avfall och återvinning

VafabMiljö kommunalförbund ansvarar från och med den 1 november 2017 för hushållsavfall inklusive latrin och slam från enskilda avlopp och fettavskiljare i Köpings kommun.

Frågor om sophämtning

Alla frågor du har om och kring sop­hantering ställer du till VafabMiljös kund­service. Det kan till exempel vara om fakturor, hushålls­avfall eller vilka dagar som sopor hämtas. VafabMiljö svarar även på frågor om slam-, fett- och latrin­hämtning.

E-post: kundservice@vafabmiljo.se
Telefonnummer: 020-120 22 20
Postadress: VafabMiljö Kommunal­förbund, Returvägen 20, 721 37 Västerås.

Taxor och avgifter för renhållning

Renhållningstaxa är sammanställningen över den kommunala renhållningsavgiftens olika prisklasser och deltjänster. Du kan läsa mer på VafabsMiljös egen webbplats.

Länk till Vafabs avfallstaxor i Köping.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Påsar för matavfall delas ut till alla villakunder

Påsar för matavfall/bioavfall delas ut till alla villahushåll en gång per år under september och oktober. Om påsarna tar slut innan nästa utdelning så finns påsar att hämta på Återbruken samt på Västra Mälardalens Kommunalförbund, Hultgrensgatan 4 i Köping.

På grund av arbetsmiljöskäl delar VafabMiljös chaufförer inte längre ut påsar till villakunder som hänger ut en påse under locket på den bruna tunnan, så kallad flaggning.

Återvinning

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 14 november 2017


Tillgänglighet

Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se